2013. december 7., szombat

Homokba rajzolt pillanatkép - szél söpri, víz viszi - de legyen a sajátod!

A pillanat varázsa 
 
Egy facebook-os hozzászólást idézek, mely gondolatokat indított el bennem:
"Buddhisták itt Budapesten készítettek homok mandalát és azt tanították, hogy mindenkinek saját magának kell elkészíteni a mandaláját.  A saját energiáinkra van szükségünk .Azért csinálják színes homokból, mert naponta változik a rezgésünk másra van szükségünk, úgy színben mint formában. Ezért mindenki készítse el a saját mandaláját!!! Hiszen abban minden benne lesz amire szükségünk van!" Tudni kell azt, hogy a homokmandalát, ha elkészült, pillanatok alatt összesöprik. Hiába készült napokig, hetekig folyamatosan. El kell engedni!  A pillangó is sokkal tovább van hernyó és bábállapotban, mint kifejlett pillangó-létben. Épp ez a varázsa, a rövid élete! Épp ezért szerettem bele az élő homokanimációkba is, melyeknek hazai mestere Cakó Ferenc. Eldöntöttem, hogy felveszem vele a kapcsolatot. A fejleményekről majd később...  Addig itt egy rövid videó:

 
Legyen a Te sajátod!

Hát ez az! Legjobb, ha magad készíted. Akár ilyen pillanatnyi formában, akár tartósabb rajzként, festményként. De ha erre idő hiányában nincs lehetőséged vagy nincs hozzá kedved, mégis nagyon vágysz  egy mandalára, nézz körül! Valamelyik majd megszólít. De csak azt vedd meg, amibe tényleg beleszerettél!
Ha magad készítenéd, arra hamarosan sok új tippet adok. Hogy ne menjen el az alkotásra szánt időd külföldi oldalak böngészésével, folyamatosan bemutatok majd igazi különlegességeket.
Arra most ne számíts, hogy itt ingyen letölthető kifestőkre akadsz. Tonnaszámra találhatsz magyar és külföldi oldalakon is. Arra jó, hogy színezgess, inspirációkat kapjál.

Örömteli alkotást, boldog adventi készülődést kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése