2014. január 9., csütörtök

"Bolygók tánca" a viseleten, avagy a sujtás (zsinórminta) energetikai jelentősége

Mostanság egyre több olyan hagyományőrző ruhát látok, melyet zsinórozással díszítenek. A zsinórozás alapvetően NEM csak a díszítést szolgálja, hanem elsősorban a finomenergiákra hat. Mikor ilyen ruhát viselünk, egyrészt megkapjuk tőle az energetikai védelmet, másrészt a finomenergiák áramlásában is segít. Ugyanis, ahol megreked az áramlás, ott előbb-utóbb testi tünetek, majd betegség is jelentkezhet.

A zsinórminták általában egyvonalasak, ritkábban több vonalból állnak. Az egy vonal azt jelenti, hogy a vonalat egyhuzamban végighúzhatjuk anélkül, hogy megszakadna. Ha több vonalból áll, azok összekapcsolódnak. A vonalak hurkolódhatnak, merőlegesen vagy rézsútosan kereszteződhetnek, hajtű-szerűen visszakanyarodhatnak, szíveket és tulipánokat formázhatnak. 


Egy bocskai-kabáton vagy mellényen lévő hét gomb, illetve 2x7 hurkot alkotó sujtás a 7 fő csakrának felel meg, és illik begombolva hordani.Többek között Szőke Lajos is kutatja ezeket a formákat és energetikai hatásaikat. Íme, egy  idézet tőle, a honlapjáról:

"Ami lényeges, az az, hogy rajzolása közben nem szabad megállni, elakadni, egy - egy részre visszatérni, belejavítani, írószerszámot felemelni, másik kézbe venni, gyorsítani vagy lassítani, mert ilyenkor éppen az Idő minősége az, ami csorbát szenved, s az alkotást elerőtleníti, érvényteleníti. Általában két sor rajzolt alakzatot alkalmazunk, amelyet ugyanazon kézzel kell készíteni!" "Természetesen a legtöbben nyomban felismerni vélik a huszárok mentéjén látható zsinórmintázatot, hiszen az energetikai lényegük azonos; E vonalvezetés a gonoszság ahrimáni kóborló energiától (félelem, ösztönerők, vágyak) megvéd, a vonalvezetés összhatása pedig erőt ad és feltétlenül gyógyít." 


És hogy miért "bolygók tánca"? Mert a bolygók, holdak messze nem kör vagy ellipszispályát írnak le, hanem hurkokat, ciklois pályákat.A videón a Föld és a Vénusz keringője látható a Nap körül. 

A pólóimon lévő minták ugyan nem azonosak egy-egy adott bolygó pályájával, de hurkokat vetnek és bezárulva új ciklust kezdenek. Figyeld meg a mintákat: mind EGYvonalas!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése